Lithoren BT-plic x 30-Solartium

Lithoren BT-plic x 30-Solartium

P48922

Cost special Card de Fidelitate:

60,02 lei

63,18 lei

In stoc Livrare: 48/72 de ore
0371.515.173

Descriere

Lithoren este un aliment dietetic destinat tratamentului tulburarilor metabolice, care predispun la aparitia calculilor renali.
 
CARACTERISTICI:

Lithoren este recomandat de Ghidurile Europene de Urolitiaza 2008, 2013 si 2015, pentru a fi utilizat in preventia si tratamentul litiazei renale.

Dupa administrare, Lithoren ajuta la eliminarea accelerata si fara durere a calculilor, din urma interventiei de spargere a acestora (procedura ce poarta denumirea de litotritie), previne aparitia lor, precum si creste solubilitatea acestor calculi pentru a fi eliminati in urina. De asemenea, pe termen lung, Lithoren permite mentinerea unui pH optim al urinei (limite normale 6.2 – 6.8), necesar pentru a preveni aparitia acestor depozite minerale.
 
INDICATII TERAPEUTICE:

Imbunatateste eficacitatea litotritiei (determina o eliminare rapida nedureroasa, a fragmentelor ramase in urma procedurii de spargere a calculilor renali);

Previne recidiva litiazei prin mentinererea ph-ului urinar intre valorile 6.2 – 6.8 (identificarea ph-ului cu ajutorul benzilor indicator din interiorul cutiei);

Dizolva calculii de dimensiuni mici si elimina microlitiaza renala (nisip la nivelul rinichilor) sau vezicala (nisip in vezica urinara).

ATENTIONARI SI PRECAUTII:

Ca si in cazul altor medicamente, Lithoren poate provoca reactii adverse la anumite persoane. De aceea, poate exista riscul ca in tratamentul cu Lithoren, unii pacienti sa dezvolte hiperpotasemie.

Lithoren nu se asociaza impreuna cu diuretice sau alte medicamente fara consultarea specialistului;
Este interzisa administrarea produsului la pacientii cu insuficienta cardiaca severa, insuficienta renala, diabet zaharat necontrolat, deshidratare acuta;

Poate aparea riscul unor tulburari gastro-intestinale minore si/sau diaree (in aceste situatii se recomanda administrarea Lithoren in timpul meselor sau prin scaderea dozei);
Administrarea in sarcina se face doar la recomandarea medicului specialist.
 
INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE:

Continutul fiecarui plic se dizolva în 150 ml de apa. Solutia rezultata este limpede, de culoare portocalie, cu o aroma placuta de portocale. Pastrata la frigider (2-8ºC), solutia este stabila timp de cel putin 24 de ore.
In compozitia Lithoren se regaseste sucraloza, un indulcitor care permite si pacientilor diabetici sa utilizeze acest produs.

Este important sa se monitorizeze nivelul pH-ului urinar cu ajutorul benzilor indicator. In acest fel, pentru a reduce la minimum formarea calculilor urinari, trebuie mentinut un nivel optim al pH-ului urinar.

Procedura de utillizare a benzilor este una simpla: banda de pH din cutia Lithoren prezinta 2 indicatori (locul de indicare a valorilor pH-ului urinar) cu intervale de 0,25; pH-ul trebuie evaluat de 2 ori pe zi – dimineata pe a 2 a mictiune, si seara (cu cel putin 3 ore dupa cina sau dupa consumul de lichide).
 
DURATA RECOMANDATA TRATAMENT:

Inainte de litotritie: 1 plic/zi seara, o luna de zile;
Dupa litotritie: 2 plicuri/zi, dimineata si seara, pe toata durata sedintelor de ESWL, minim 3 luni de zile;
In preventia recidivelor: 1 plic/zi seara, cu verificarea pH urinar, minim 3 luni de zile, de 2 ori pe an;
In dizolvarea calculilor si a microlitiazei: 2 plicuri/zi, dimineata si seara, cu verificarea pH urinar, minim 3 luni de zile.

Sau potrivit cu schema de tratament indicata de medicul specialist.
NU se recomanda depasirea dozei zilnice recomandate.
 
FORMA FARMACEUTICA:

Lithoren se prezinta sub forma unei cutii cu 30 de plicuri pulbere, impreuna cu 14 benzi indicatoare de pH si o diagrama de culoare pentru interpretarea valorilor pH-ului urinar.
 
COMPOZITIE:

Lithoren are in compozitia sa cea mai mare concentratie de citrati si piridoxina/plic, si anume:
Citrat tribazic de potasiu 2703 mg; Citrat tribazic de magneziu 376 mg; Piridoxina 25 mg

PREZENTARE: 30 plicuri

Review-uri (0 review-uri)

Scrieti o recenzie

Lithoren BT-plic x 30-Solartium

Lithoren BT-plic x 30-Solartium

Lithoren este un aliment dietetic destinat tratamentului tulburarilor metabolice, care predispun la aparitia calculilor renali.

Produse similare:

Lithoren BT-plic x 30-Solartium

Cei care au cumparat acest produs au cumparat si